Zagrebački zrakoplovno tehnički savez,modelarstvo,paraglajding,avioni,zrakoplovi,tehnička kultura,zrakoplovno modelarstvo,padobranstvo,ratno zrakoplovstvo,Rudolf Perešin,aero miting,avio susreti,zrakoplovne djelatnosti,maketari,letjelice,padobranci,paraglajderi,zmajevi,piloti
poticanje i promicanje ukupnih aktivnosti zrakoplovno-tehničke kulture, osobito zrakoplovstva i zrakoplovnog modelarstva.
Zagrebački zrakoplovno tehnički savez
 
 
 
  Vozni red za XX Susrete za Rudija (besplatni prijevoz busom i vlakom)
  Plakat XX Susreti za Rudija

XX. Susreti za Rudija - NAJAVA

Zagrebački zrakoplovno tehnički savez Rudolfa Perešina u suradnji s Općinom Gornja Stubica, po 20. jubilarni put organizira „Susrete za Rudija“, manifestaciju posvećenu spomenu na pilota HRZ Rudolfa Perešina. Ovogodišnji XX. Susreti za Rudija održati će se su u petak 05., subotu 06. i nedjelju 07. svibnja 2017. godine pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gradonačelnika Grada Zagreba i  Skupštine Grada Zagreba.

Ovogodišnji „20.Susreti za Rudija“ su nastavili sa svi dosadašnjim programima,ali ove godine po prvi put u petak 5.svibnja 2017. održati  će predavanje o sudjelovanju zrakoplovstva u Domovinskom ratu. Predavanje o domovinskom i radu s Rudijem održati će njegovi kolege, brigadir Robert Huf i pukovnik Bili Levanić. Nakon predavanja, u okviru proslave i obilježavanja jubileja „20. Susreta“ u Muzeju Seljačkih buna u Galeriji Dvorca Oršić biti će otvorena izložba posvećena Rudolfu Perešinu .         

 „20. Susreti za Rudija“ programski će se nastaviti u subotu 06. svibnja 2017.godine Malom školom zrakoplovstva na ŠRC NK Matija Gubec i prezentacijom HRZ-ovog simulatora MIG-a 21, sa ciljem popularizacije zrakoplovstva i zanimanja vojni pilot. Udruga branitelja Domovinskog rata „Sveti Juraj“ Gornja Stubica održati će predavanje o Domovinskom ratu.

Tradicionalno, kao i svake godine u 10:00 sati u nedjelju 07. svibnja program će započeti  svetom misom zadušnicom u Župnoj crkvi svetog Jurja.  Svečano otvaranje Susreta za Rudija započeti će u 12:00 sati polaganjem cvijeća uz Perešinovu bistu u Spomen parku Rudolfa Perešina, a nakon polaganja započeti će Memorijalna utrka Rudolfa Perešina na 10 kilometara.

 Aeromiting kao najatraktivniji dio trodnevne manifestacije započeti će u nedjelju 07. svibnja  preletom MIG-a 21, skokovima vojnih padobranaca, slijetanjem helikoptera Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova, te preletima ultralakih letjelica i zrakoplova generalne avijacije. Najdinamičniji dio letačkog - letovi akrobatskih aviona, Krila oluje te na kraju MIG 21 na kakvom je letio i Rudolf Perešin. Zračni program biti će obilježen već tradicionalnim sudjelovanjem zračnih vojnih snaga Republike Mađarske i Republike Slovenije.

             Nakon uzbudljivog letačkog programa, sve posjetitelje željne zabave očekuje bogat  kulturno zabavni program koji će trajati do dugo u noć. Susreti će službeno biti zatvoreni veličanstvenim vatrometom u 21:00 sat.
              
Tajnik
Luka Šimurina

 
 

XIX Susreti za Rudija

Zagrebački zrakoplovno tehnički savez Rudolfa Perešina u suradnji s Općinom Gornja Stubica, po 19. put organizira „Susrete za Rudija“, manifestaciju posvećenu spomenu na pilota HRZ Rudolfa Perešina. Ovogodišnji XIX. Susreti za Rudija održati će se su u subotu 07. svibnja i nedjelju 08. svibnja 2016. godine pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gradonačelnika Grada Zagreba i Skupštine Grada Zagreba.

Ovogodišnji „Susreti za Rudija“ su nastavili sa svi dosadšnjim programima, ali u nastojanju su da svaki slijedeći „Susreti“ budu sadržajno što bogatiji i različitiji organizatori su od uveli mnoge novosti. „Susreti za Rudija“ započeti će u subotu 07. svibnja 2016. godine Malom školom zrakoplovstva na ŠRC NK Matija Gubec i po prvi put prezentacijom HRZ-ovog simulatora MIG-a 21, sa ciljem popularizacije zrakoplovstva i zanimanja vojni pilot. Nakon Male škole zrakoplovstva u Muzeju seljačkih buna biti će otvorena izložba fotografija sudionika (zrakoplova) dosadašnjih „Susreta“ te zrakoplovnih modela i maketa, posvećena Rudolfu Perešinu .

Tradicionalno, kao i svake godine u 10:00 sati u nedjelju 08. svibnja program će započeti svetom misom zadušnicom u Župnoj crkvi svetog Jurja i malonogometnim turnirom. Svečano otvaranje Susreta za Rudija započeti će u 12:00 sati polaganjem cvijeća uz Perešinovu bistu u Spomen parku Rudolfa Perešina, a nakon polaganja započeti će Memorijalna utrka Rudolfa Perešina na 10 kilometara.

Aeromiting kao najatraktivniji dio dvodnevne manifestacije započeti će u nedjelju 08. svibnja preletom MIG-a 21, skokovima vojnih padobranaca, slijetanjem helikoptera Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova, te preletima ultralakih letjelica i zrakoplova generalne avijacije. Najdinamičniji dio letačkog - letovi akrobatskih aviona, Krila oluje te na kraju MIG 21 na kakvom je letio i Rudolf Perešin. I ove godine kao gosti nastupit će predstavnici Ministarstava obrane Republike Mađarske (prelet SAAB JAS 39 Gripen) i Slovenskog ratnog zrakoplovstva.

Nakon uzbudljivog letačkog programa, sve posjetitelje željne zabave očekuje bogat kulturno zabavni program koji će trajati do dugo u noć. Susreti će službeno biti zatvoreni veličanstvenim vatrometom u 21:00 sat.

Tajnik, Luka Šimurina
 
 

Sve fotografije možete povećati!

povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
   
povećanje
povećanje
   
povećanje
povećanje
   
povećanje
povećanje
   
   

Cjelokupni program XVIII Susreta za Rudija možete učitati OVDJE

 
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
       
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
         
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
 
 

XVII Susreti za Rudija

Zagrebački zrakoplovno tehnički savez Rudolfa Perešina i Općina Gornja Stubica već sedamnaestu godinu za redom organizirali su manifestaciju pod nazivom „Susreti za Rudija. Ovogodišnji XVII. Susreti za Rudija održani su u subotu 10. svibnja i nedjelju 11. svibnja 2014. godine pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske i predsjednika Skupštine Grada Zagreba Darinka Kosora. Ovogodišnji Susreti za Rudija su nastavili sa svi dosadšnjim programima, ali u nastojanju su da svaki slijedeći Susreti budu sadržajno što bogatiji i različitiji organizatori su od ove godine uveli mnoge novosti.

Po prvi puta Susreti za Rudija započeli su u subotu 10. svibnja 2014.godine Malom školom zrakoplovstva i izložbeno-prodajnim sajmom zrakoplovne i modelarske opreme na ŠRC NK Matija Gubec. Mala škola zrakoplovstva je bila podijeljena na tri tematska dijela – škola motornog letenja, škola parajedriličarstva i škola padobranstva, te je održana uz veliko zanimanje i oduševljenje učenika, roditelja i svih prisutnih. Nakon uspješne Male škole zrakoplovstva u Muzeju seljačkih buna otvorena je izložba posvećena Rudolfu Perešinu uz program domoljubne poezije.

Tradicionalno, kao i svake godine u 10:00 sati u nedjelju 11. svibnja program je započeo svetom misom zadušnicom u Župnoj crkvi svetog Jurja i malonogometnim turnirom. Svečano otvaranje Susreta za Rudija započelo je u 12:00 sati polaganjem cvijeća uz Perešinovu bistu u Spomen parku Rudolfa Perešina, a susrete je proglasio otvorenima brigadni general Dražen Šćuri, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u svojstvu izaslanika predsjednika Republike.

Aeromiting kao najatraktivniji dio dvodnevne manifestacije je započeo je u 15:00 sati skokovima vojnih padobranaca i slijetanjem helikoptera Hrvatske vojske, te preletima ultralakih letjelica i zrakoplova generalne avijacije, koji su tek su bili uvertira za program koji je iz minute u minutu poboljšavan kvalitetom zrakoplova i umijećem njihovih pilota. Najdinamičniji dio letačkog programa je nastavljen letovima akrobatskih aviona Extra 300 i Skybolt, te Preletom SAAB Jas39 Gripen Mađarskog vojnog zrakoplovstva. Slijedili su zrakoplovi generalne avijacije, prelet Pilatusa PC-9 Slovenskog zrakoplovstva te na kraju MIG 21 na kakvom je letio i Rudolf Perešin. Susreti su službeno završeni tradicionalnim veličanstvenim vatrometom u 21:00 sat.

Bogat kulturno zabavni program trajao je do dugo u noć, a Općina Gornja Stubica odgovorila je svojim obvezama dobrog domaćina i na vrhunski način profesionalno organizirala zemaljski dio manifestacije.

Manifestacija „Susreti za Rudija“ davno prerasla lokalni karakter i postala značajan društveni i kulturni događaj cijele sjeverozapadne Hrvatske, kao i najveća i najposjećenija letački manifestacija u cijeloj Hrvatskoj. Ovogodišnja posjećenost preko 20000 posjetitelja opravdava status programa od posebnog interesa Grada Zagreba, a posebno oduševljenje cijelom manifestacijom i letačkim programom nam je iskazala Maj. Andrea Gombos, vojni ataše Republike Mađarske u Hrvatskoj.

 
 

Sve fotografije možete povećati!

povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
   
povećanje
povećanje
   
povećanje
povećanje
   
povećanje
povećanje
   
   

Cjelokupni program XVII Susreta za Rudija možete učitati OVDJE

 
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
       
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
         
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
 
 
XVI Susreti za Rudija

U Gornjoj Stubici 05.svibnja 2013. Godine održani su XVI Susreti za Rudija. Ovogodišnji Susreti održavali su se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića i Predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardića.

Po kišovitom vremenu mnogobrojne goste pozdravili su prilikom otvaranja Susreta u ime organizatora gosp. Željko Lisak, načelnik Općine Gornja Stubica i gospodin Mario Kuzele predsjednik Zagrebačkog zrakoplovno tehničkog saveza Rudolfa Perešina. Skupu se obratio Rajko Ostojić predsjednik organizacijskog odbora XVI Susreta, Davor Bernardić u ime pokrovitelja i general Dražen Šćuri zapovjednik HRZ i PZO i ujedno izaslanik Predsjednika Republike i ministra obrane RH.

Tradicionalni aeromiting i pored toga što je održan po kišovitom vremenu i niskoj naoblaci pružio je jedinstveno uzbuđenje.
Najavljeno iznenađenje i nastup Akro grupe Krila Oluje bio je vrhunac programa prikazujući idealnu uvježbanost tima, maštovitost programa i nadasve odvažnost pilota obzirom na krajnje neprimjerene uvjete letenja.

Da su Susreti za Rudija više nego važan društveni događaj potvrđuje gotovo 6-7 tisuća posjetitelja koji su po lošem vremenu pratili program.

Raduje spoznaja da je tu manifestaciju popratila publika koja je došla iz okolnih mjesta Slovenije i Mađarske, ali i registarske oznake Osijeka, Rijeke, Splita, Zadra i Pule ukazuju da manifestacija Susreti za Rudija postaje prepoznatljiva i u drugim dijelovima Hrvatske.
Susreti su službeno zatvoreni u 21,00 sat tradicionalnim vatrometom.

(cjelokupni program možete učitati OVDJE).

fotografije svečanosti XVI susreta za Rudija (sve fotografije možete povećati)   

 
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
       
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
 
ZZTS Rudolfa Perešina zahvaljuje svim učesnicima programa na dobro obavljenom poslu, a posebno

- Pripadnicima HRZ i PZO
- Predstavnicima zračnih snaga Republike Slovenije
- Predstavnicima zračnih snaga Republike Mađarske
- Predstavnicima i sudionicima MUP-a RH – specijalnoj policiji
- Članicama ZZTS-a Rudolfa Perešina
- I na kraju jedinstvenoj Akro grupi Krila Oluje.

Zahvalu upućujemo Gradu Zagrebu Gradskom uredu za obrazovanje kulturu i sport koji su nas financijski podržali u ostvarenju XVI Susreta za Rudija, manifestaciji posvećenoj spomenu na našeg pilota Rudolfa Perešina.

Hvala sponzorima i našim medijskim pokroviteljima


XV Susreti za Rudija


Jubilarni XV Susreti za Rudija održani su 06.svibnja 2012.godine u Gornjoj Stubici.
Ova tradicionalna cjelodnevna manifestacija odvijala se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i Gradske skupštine Grada Zagreba

Susrete su u spomen parku Rudolfa Perešina svečano otvorili izaslanik predsjednika Republike Zlatko Gareljić i predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba Davor Bernardić pred mnogobrojnim predstavnicima javnog, društvenog i političkog života Gornje Stubice, Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, visokim predstavnicima Ministarstva obrane RH, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, MUP-a RH i samih organizatora.

Pozivu za sudjelovanje u ovogodišnjim Susretima odazvali su se i visoki predstavnici vojske Republike Mađarske i Slovenije

Manifestaciju je popratilo više od petnaest tisuća posjetitelja, ali i veliki broj posjetitelja iz susjedne Slovenije i Mađarske.
 
       
 
 
 
Zagrebački zrakoplovno tehnički savez © sva prava pridržana

 

designed by

webmaster