25. Susreti za Rudija
Gornja Stubica 11.09.2022.

Zagrebački zrakoplovno tehnički savez Rudolfa Perešina u suradnji s Općinom Gornja Stubica po 25. put organizira „SUSRETE ZA RUDIJA“, manifestaciju posvećenu spomenu na junaka domovinskog rata, počasnog građanina Grada Zagreba i pilota HRZ-a, stožernog brigadira Rudolfa Perešina. 

Ovogodišnji „25. SUSRETI ZA RUDIJA“održati će se su u nedjelju 11. rujna 2022. godine godine  u    Gornjoj Stubici, rodnom mjestu Rudolfa Perešina, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Vlade Republike Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba. 

Tradicionalno, kao i svake godine u 11:00 sati program će započeti svetom misom zadušnicom u Župnoj crkvi svetog Jurja u Gornjoj Stubici.  

Svečano otvaranje Susreta za Rudija započeti će u 12:30 sati polaganjem cvijeća uz Perešinovu bistu u Spomen parku Rudolfa Perešina. 

Aeromiting kao najatraktivniji dio  manifestacije započeti će u  u 15:00 sati.  Na ovogodišnjim „25.SUSRETIMA ZA RUDIJA“ u tradicionalno bogatom letačkom programu posjetitelji će moći vidjeti brojne avione generalne avijacije, zrakoplove Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brojne helikoptere Ministarstva unutarnjih poslova kao i mnoge zrakoplove koji će po prvi put nastupiti na „SUSRETIMA ZA RUDIJA“. 

Kao i svih godina „SUSRETI“ će imati međunarodni karakter te se tradicionalno očekuje nastup zrakoplova Mađarskog i  Slovenskog ratnog zrakoplovstva ali ove godine svim gledateljima pripremamo pravo zrakoplovno iznenađenje.

Manifestacija „SUSRETI ZA RUDIJA“ davno je prerasla lokalni karakter i postala značajan društveni i kulturni događaj cijele sjeverozapadne Hrvatske, kao i najveća i najposjećenija letačka manifestacija u cijeloj Hrvatskoj, čime opravdava status programa od posebnog interesa Grada Zagreba.