23. Susreti za Rudija

AEROMITING - Gornja Stubica

 

Zagrebački zrakoplovno tehnički savez Rudolfa Perešina u suradnji s Općinom Gornja Stubica po 23. put organizira „Susrete za Rudija“, manifestaciju posvećenu spomenu na pilota HRZ Rudolfa Perešina. Ovogodišnji XXIII.Susreti za Rudija održati će se su u nedjelju 13. rujna 2020.godine. 

Tradicionalno, kao i svake godine u 12:00 sati program će započeti svetom misom zadušnicom u kapelici Svetog Križa u Hižakovcu. Svečano otvaranje Susreta za Rudija započeti će u 14:00 sati polaganjem cvijeća uz Perešinovu bistu u Spomen parku Rudolfa Perešina.

Aeromiting kao najatraktivniji dio  manifestacije započeti će u  u 15:00 sati.  Na ovogodišnjim XXIII.Susretima za Rudija u tradicionalno bogatom letačkom programu posjetitelji će moći vidjeti brojne motorne jedrilice, ultralake avione, sportske avione, akrobatske avione,zrakoplove Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Ministarstva unutarnjih poslova kao i mnoge druge. Kao i svih godine „SUSRETI“ će imati međunarodni karakter a sudjelovati će predstavnici ministarstva obrane Republike Slovenije i Mađarskog ratnog zrakoplovstva, a po prvi puta u Hrvatskoj nastupiti će zrakoplovi Sjedinjenih Američkih država.