24. Susreti za Rudija

AEROMITING - Gornja Stubica

Zagrebački zrakoplovno tehnički savez Rudolfa Perešina u suradnji s Općinom Gornja Stubica po 24. put organizira „SUSRETE ZA RUDIJA“, manifestaciju posvećenu spomenu na junaka domovinskog rata, počasnog građanina Grada Zagreba i pilota HRZ-a, stožernog brigadira Rudolfa Perešina. 

Ovogodišnji „24. SUSRETI ZA RUDIJA“održati će se su u nedjelju 12. rujna 2021.godine godine  u    Gornjoj Stubici, rodnom mjestu Rudolfa Perešina, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba. 

Tradicionalno, kao i svake godine u 12:00 sati program će započeti svetom misom zadušnicom u Župnoj crkvi svetog Jurja u Gornjoj Stubici.  

Svečano otvaranje Susreta za Rudija započeti će u 14:00 sati polaganjem cvijeća uz Perešinovu bistu u Spomen parku Rudolfa Perešina. 

Aeromiting kao najatraktivniji dio  manifestacije započeti će u  u 15:00 sati.  Na ovogodišnjim „24.SUSRETIMA ZA RUDIJA“ u tradicionalno bogatom letačkom programu posjetitelji će moći vidjeti brojne motorne jedrilice, ultralake avione, sportske avione, akrobatske avione,zrakoplove Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Ministarstva unutarnjih poslova kao i mnoge druge, kao i svih godina „SUSRETI“ će imati međunarodni karakter.

Manifestacija „SUSRETI ZA RUDIJA“ davno je prerasla lokalni karakter i postala značajan društveni i kulturni događaj cijele sjeverozapadne Hrvatske, kao i najveća i najposjećenija letačka manifestacija u cijeloj Hrvatskoj, čime opravdava status programa od posebnog interesa Grada Zagreba.